Iskierka w kuchni

Wpis

czwartek, 22 sierpnia 2013

Grillowana pierś z kurczaka w jogurcie

Jeszcze zostało trochę lata i czasu na grillowanie, tym którzy mają już dość karkówki lub kiełbasek polecam kurczaczka w marynacie jogurtowej. Jest soczysty i smacznie przyprawiony. Pomysł z kuchni Lidla, sprawdza się również na patelni grillowej.

 

Grillowana pierś z kurczaka w jogurcie

 

Składniki:

500 g fileta z kurczaka

200 g jogurtu naturalnego

2 ząbki czosnku drobno posiekane

2 łyżki soku z cytryny

2 łyżeczki tymianku

1 łyżeczka curry

1 łyżeczka papryki słodkiej

sól, pieprz

 

Mięso myjemy, osuszamy i kroimy na niezbyt grube plastry. Składniki marynaty mieszamy, zalewamy nią kurczaka i wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc, a co najmniej na 2-3 godziny.

Po tym czasie filety wyjmujemy z marynaty, zdejmujemy jej nadmiar i grillujemy z obu stron na rumiano.

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
asiaisk
Czas publikacji:
czwartek, 22 sierpnia 2013 21:50

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

  • agattekh napisał(a) komentarz datowany na 2013/08/29 08:19:30:

    Bardzo apetycznie to wygląda :-)

  • ewa_ciasteczkowakraina napisał(a) komentarz datowany na 2013/09/10 19:51:11:

    Wygląda przepysznie, myślę, ze jeszcze lepiej smakuje :)

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Tagi

Autorzy

Kanał informacyjny

Wszystkie zdjęcia na stronie są własnością autorki. Kopiowanie, rozpowszechnianie i przetwarzanie bez zgody autorki jest zabronione. Kontakt: asiaisk@poczta.onet.pl Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi

Opcje Bloxa