Iskierka w kuchni

Wpis

czwartek, 28 lutego 2013

Kremowa zupa porowa z mięsem mielonym i pieczarkami

To jedna z lepszych zup jakie jadłam, spotkałam się również z wieloma pochwałami przy jej serwowaniu, więc mogę z czystym sumieniem ją Wam polecić. Jednakże muszę uprzedzić, że jest dosyć kaloryczna :(, ale zarazem sycąca, więc można ją podać w ramach całego obiadu. Przepis otrzymałam od Pani Gosi, u której tą zupą zajadałam się już nieraz.

 

Kremowa zupa porowa z mięsem mielonym i pieczarkami

 

Składniki:

400 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego

400 g pieczarek

3 pory - białe części

1 duża cebula

200 g serka topionego ziołowego

200 g serka topionego kremowego

2 l bulionu

olej

sól, pieprz, vegeta

 

Dodatkowo:

bagietka

 

Mięso mielone usmażyć na patelni. Pory posiekać w półplasterki, a cebulę i pieczarki w kosteczkę. Do garnka nalać trochę oleju, dołożyć cebulę i pory, poddusić chwilę, następnie dodać pieczarki, dusić do puszczenia soku, następnie zalać gorącym bulionem. Gotować do miękkości. Po tym czasie dołożyć mięso mielone i serki, po ich rozpuszczeniu doprawić do smaku. Podawać ze świeżą bagietką.

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
asiaisk
Czas publikacji:
czwartek, 28 lutego 2013 09:41

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

  • agattekh napisał(a) komentarz datowany na 2013/03/05 14:20:15:

    Jadłam zupę kremową porową ale bez pieczarek i mięsa, taka wzbogacona wersja na pewno jest pyszna :-)

  • asiaisk napisał(a) komentarz datowany na 2013/03/07 11:00:51:

    Oj tak, zdecydowanie polecam spróbować :)

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Tagi

Autorzy

Kanał informacyjny

Wszystkie zdjęcia na stronie są własnością autorki. Kopiowanie, rozpowszechnianie i przetwarzanie bez zgody autorki jest zabronione. Kontakt: asiaisk@poczta.onet.pl Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi

Opcje Bloxa