Iskierka w kuchni

Wpis

piątek, 30 listopada 2012

Parówki w cieście francuskim

Taka przekąska nadaje się na przyjęcia jak również do wieczornego podjadania dla osób nie będących na diecie. U nas dieta porzucona na 9 miesięcy, więc można troszkę poszaleć. 

 

Parówki w cieście francuskim

 

Składniki na 15 przekąsek:

1 opakowanie ciasta francuskiego (u mnie light)

5 parówek

kilka plasterków żółtego sera

keczup

jajko do posmarowania (tym razem zapomniałam)

 

Rozwinąć ciasto francuskie, poprzecinać je na 15 mniej więcej równych kawałków. Każdą parówkę przeciąć na 3 części. Każdy kwadracik ciasta posmarować lekko keczupem, położyć plasterek sera i parówkę. Zawinąć wzdłuż parówki i mocno docisnąć brzegi, aby się nie otworzyły podczas pieczenia. Każde zawiniątko ponacinać lekko nożem od góry i posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec na papierze do pieczenia w temperaturze 200 stopni przez ok. 20 minut (do zrumienienia).

 

Parówki w cieście francuskim

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
asiaisk
Czas publikacji:
piątek, 30 listopada 2012 11:27

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

  • josephinae napisał(a) komentarz datowany na 2012/11/30 12:14:05:

    zdecydowany lajk!

  • kasiekw napisał(a) komentarz datowany na 2012/11/30 16:20:12:

    też takie robię i zawsze robią furorę

  • zjedz_mnie napisał(a) komentarz datowany na 2012/12/04 13:08:36:

    Prawie seryjna produkcja, fajny pomysł:)

  • izaa_a napisał(a) komentarz datowany na 2012/12/05 23:09:29:

    porywam kilka!!! świetny pomysł na szybka przekąską

  • Gość tekstylia domowe napisał(a) z *.neoplus.adsl.tpnet.pl komentarz datowany na 2015/11/02 11:14:48:

    zamiast parówek można dać frankfurtelki

  • Gość napisał(a) z 213.250.135.* komentarz datowany na 2016/10/29 11:11:25:

    Zawsze jem je na trasie. Czasem nie ma sie gdzie zatrzymać i zjeść jak sie jedzie więcej niż tysionc czterysta kilometrów ciągiem. W sensie pointy bieg cały czas jak ale wiadomo ze ciężarówka ma dużo więcej. Ostatnio kumpel mi na światłach podał nawet parówkę. Pozdrawiam goronco

  • Gość napisał(a) z 213.250.135.* komentarz datowany na 2016/10/29 11:12:25:

    A przepraszam sie podpisać bo pisałem nie ze swojego iPada. Lis.

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Tagi

Autorzy

Kanał informacyjny

Wszystkie zdjęcia na stronie są własnością autorki. Kopiowanie, rozpowszechnianie i przetwarzanie bez zgody autorki jest zabronione. Kontakt: asiaisk@poczta.onet.pl Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi

Opcje Bloxa