Iskierka w kuchni

Wpis

czwartek, 11 października 2012

Francuskie sakiewki z camembertem i żurawiną

Dawno nie jadłam tak pysznej przekąski, serdecznie polecam. Podawane na ciepło na przyjęciu zachwycają.

Francuskie sakiewki z camembertem i żurawiną

 

Składniki na 6 sakiewek:

1 opakowania ciasta francuskiego

1,5 opakowania sera camembert naturalnego

dżem żurawinowy

jajko

 

Płat ciasta francuskiego dzielimy na 6 równych części. Ser camembert kroimy w ćwiartki. Na środek każdej części ciasta nakładamy kawałek sera i po łyżeczce dżemu. Zawijamy boki ciasta do góry, tworząc kształt sakiewki. Smarujemy rozkłóconym jajkiem i pieczemy przez ok. 30 minut w 200 stopniach.

Francuskie sakiewki z camembertem i żurawiną

Francuskie sakiewki z camembertem i żurawiną

Sprawdzone menu na imprezy!

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
asiaisk
Czas publikacji:
czwartek, 11 października 2012 07:25

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

  • agattekh napisał(a) komentarz datowany na 2012/10/12 11:46:47:

    Bardzo fajny pomysł :-)

  • flusso napisał(a) komentarz datowany na 2012/10/19 16:24:30:

    Też takie robiłam, pyszne są :)

  • asiaisk napisał(a) komentarz datowany na 2012/10/19 21:57:13:

    Pięknie u Ciebie wyglądają

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Tagi

Autorzy

Kanał informacyjny

Wszystkie zdjęcia na stronie są własnością autorki. Kopiowanie, rozpowszechnianie i przetwarzanie bez zgody autorki jest zabronione. Kontakt: asiaisk@poczta.onet.pl Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi

Opcje Bloxa