Iskierka w kuchni

Wpis

wtorek, 21 sierpnia 2012

Uniwersalna sałatka z rukolą i żurawiną

Tego typu sałatki wg mnie są najlepsze, bo robi się je szybko i banalnie prosto, a w smaku są świetne, pasują do śniadania, obiadu i kolacji. 

 

Kolorowa sałatka z rukolą i żurawiną

 

Składniki:

250 g rukoli

1 ogórek

1 papryka

2 garście żurawiny

kilka pomidorów cherry

1/4 pęczka szczypiorku

oliwa

krem balsmiczny (u mnie jagodowy)

sól, pieprz

 

Rukolę umyć i osuszyć. Ogórka obrać i pokroić w kosteczkę, tak samo paprykę. Szczypiorek posiekać, pomidorki przekroić na pół. Na talerzu ułożyć rukolę, posypać ją pokrojonymi warzywami i skropić oliwą oraz kremem balsamicznym. Przyprawić.

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
asiaisk
Czas publikacji:
wtorek, 21 sierpnia 2012 09:24

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Tagi

Autorzy

Kanał informacyjny

Wszystkie zdjęcia na stronie są własnością autorki. Kopiowanie, rozpowszechnianie i przetwarzanie bez zgody autorki jest zabronione. Kontakt: asiaisk@poczta.onet.pl Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi

Opcje Bloxa