Iskierka w kuchni

Wpis

piątek, 06 lipca 2012

Młoda kapusta na gęsto

Jest to przepis, który otrzymałam od mojej Mamy, trochę zmodyfikowany, ale kapusta wyszła bardzo smaczna. Polecam!

Młoda kapusta na gęsto

Składniki:

2 główki młodej kapusty

2 marchewki

1 cebula

1 jabłko

1 pęczek koperku

sok z cytryny

ocet winny

sól, pieprz, cukier

1 łyżka masła

1 łyżka mąki

 

Kapustę i marchewki umyć, obrać i poszatkować. Cebulę pokroić w kosteczkę, jabłko w ósemki. Na oleju podsmażyć cebulę, dodać poszatkowane warzywa i jabłko, podlać wrzątkiem, tak żeby nie było go więcej niż kapusty, dodać sól i cukier, następnie gotować do miękkości. Pod koniec dodać poszatkowany koperek, przyprawić pieprzem, solą, octem i cytryną, jak kto lubi. Dodać zasmażkę zrobioną z masła i mąki.

Młoda kapusta

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
asiaisk
Czas publikacji:
piątek, 06 lipca 2012 11:59

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

  • bozena-1968 napisał(a) komentarz datowany na 2012/09/23 08:23:22:

    Zjadłabym..dziękuję za udział w akcji.

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Tagi

Autorzy

Kanał informacyjny

Wszystkie zdjęcia na stronie są własnością autorki. Kopiowanie, rozpowszechnianie i przetwarzanie bez zgody autorki jest zabronione. Kontakt: asiaisk@poczta.onet.pl Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi

Opcje Bloxa