Iskierka w kuchni

Wpis

środa, 20 czerwca 2012

Koktajl truskawkowo-jagodowy

Sezon jagodowy rozpoczynam pysznym koktajlem.

Oczywiście w ciągu roku można taki koktajl zrobić z owoców mrożonych, wtedy owoce można wcześniej rozmrozić lub zmiksować jeszcze zamrożone i uzyskamy pyszny smoothie.

 

Koktajl truskawkowo-jagodowy

 

Składniki:

2 duże opakowania jogurtu naturalnego (u mnie 0% tłuszczu)

500 g truskawek

pół szklanki jagód

miód lub cukier do posłodzenia

 

Owoce umyć, truskawki obrać. Połączyć owoce z jogurtem, zmiksować blenderem, dosłodzić miodem bądź cukrem wedle uznania. 

 

To jest moja propozycja podwieczorku w akcji "Kuchnia 24/7". Jako że wieczorem staram się już zaoszczędzić kalorii, a zawsze mamy ochotę na słodkie i owoce to jest pyszne i zdrowe rozwiązanie.

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
asiaisk
Czas publikacji:
środa, 20 czerwca 2012 07:30

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

  • agattekh napisał(a) komentarz datowany na 2012/06/21 11:15:59:

    Pyszny :-) uwielbiam takie koktajle...

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Tagi

Autorzy

Kanał informacyjny

Wszystkie zdjęcia na stronie są własnością autorki. Kopiowanie, rozpowszechnianie i przetwarzanie bez zgody autorki jest zabronione. Kontakt: asiaisk@poczta.onet.pl Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi

Opcje Bloxa